Leny Oosterhoff

Leny Oosterhoff

lenyoosterhoff@value9.nl

Must read, must listen of must see?
Ik voel me energiek en geïnspireerd als ik een verandering mag begeleiden en we samen in een high performance flow komen. Toen ik het boek “Systemisch Transitiemanagement, neem voor de verandering de makkelijke weg” had gelezen, viel voor mij alles op zijn plaats. Want zodra je met een systemische bril naar veranderingen kijkt, blijkt veranderen helemaal niet meer zo onvoorspelbaar.  Een onmisbaar boek voor iedereen die met verandering te maken heeft. Met dit boek wordt het onvoorspelbare, de onderstroom bij veranderprocessen, voorspelbaar en beheersbaar gemaakt.

Belangrijkste levensles?
Geniet van de mooie dingen in het leven en denk in mogelijkheden in plaats van beperkingen.

Wat doe je naast je werk?
Ik ben gek op water. Dus zodra het kan gaan we met het gezin varen, door Amsterdam of op het IJmeer. Boek mee en een zonnetje erbij, gelukkiger maak je me niet. Daarnaast vind ik moderne hedendaagse kunst inspirerend, vooral van jong aanstormend talent. Ik ben dan ook regelmatig in een museum of galerie te vinden. Heb je tijd? Breng zeker eens een bezoek aan museum Voorlinden!

Heb je een verborgen talent?
Reisleider. Als we op reis gaan verdiep ik me altijd in de lokale geschiedenis, leuke weetjes en bezienswaardigheden. Natuurlijk deel ik die graag met mijn reisgenoten.

Welk gerecht kook je het liefst?
Italiaans! En de gerechten van Ottolenghi.

Welk liedje zing je hardop mee?
Three little birds van Bob Marley & The Wailers.  Vooral in koor met mijn jongens in de auto, alleen hoor je me niet zo snel zingen.

Wat wilde je later worden?
F16 piloot of architect. Helaas was ik voor F16 piloot te klein, achteraf maar goed ook want tegenwoordig heb ik soms last van hoogtevrees.

Een kop koffie drink je met?
Barack Obama, een inspirerende transformationele leider die motiveert om het beste eruit te halen.

Wat tovert een glimlach op jouw gezicht?
Als het lukt om een panna te maken bij één van mijn zonen (met voetbal en met alles wat ze op de grond laten slingeren).

”What we know matters. But who we are matters more” – Brene Brown