Siem van Eijndhoven

Siem van Eijndhoven

siemvaneijndhoven@value9.nl

Must read, must listen of must see?
Arie Boomsma – Volhard – zowel het boek als de podcasts! Dit gaat vooral over het inregelen van structuur en discipline in je leven om juist flexibel met veranderingen om te kunnen gaan. (#omdenken)

Belangrijkste levensles?
“It always seems impossible until it’s done.”

Voor mij betekent dit met kleine stappen toewerken naar een groter doel. Bijkomend voordeel is dat je jezelf niet laat overweldigen door de grootte van een klus, maar met behapbare stappen toch progressie boekt.

Wat doe je naast je werk?
Vooral veel borrelen… ???? Ik vind vrienden, maar ook mijn familie erg belangrijk. En die zijn allemaal behoorlijk bourgondisch aangelegd. Ook geef ik als vrijwilliger 1x per week bijles aan een jongen met een taalachterstand. Erg leuk om te doen!

Heb je een verborgen talent?
Ik ben onlangs van de troon gestoten als wereldrecordhouder medium hardgekookte eieren in mijn mond stoppen, maar verwacht sterker dan ooit terug te komen!

Welk gerecht kook je het liefst?
Je kunt me écht ’s nachts wakker maken voor mijn moeder’s tomatensaus. Inmiddels heb ik het recept ontfutseld en maak ik het graag zelf, maar Mom’s Spaghetti blijft toch de lekkerste!

Welk liedje zing je hardop mee?
Noem een willekeurig nummer van de Backstreet Boys en ik zing ‘m. Uiteraard inclusief de bijbehorende danspasjes.

Wat wilde je later worden?
Piloot! Ik heb altijd een voorliefde voor hoogtes en vliegen gehad. Zo heb ik al eens in een zweefvliegtuig (mee)gevlogen en ben ik uit een vliegtuig gesprongen.

Een kop koffie drink je met?
Nelson Mandela. Sinds mijn verblijf in Zuid-Afrika ben ik verliefd geworden op het land, maar ben ik me ook heel bewust geworden van de tegenstellingen en de impact van het woord ‘Apartheid’. De levensles die ik hierboven heb genoemd komt overigens ook van Mandela.

Wat tovert een glimlach op jouw gezicht?
Mensen helpen en een glimlach op hún gezicht toveren. Dit in de breedste zin van het woord. Humor vind ik heel belangrijk en als ik daar iemand anders mee kan aansteken dan word ik daar zelf ook erg blij van! 🙂

“It always seems impossible until it’s done” – Nelson Mandela