Sjoerd Zijlstra

Sjoerd Zijlstra

sjoerdzijlstra@value9.nl

Must read, must listen of must see?
Het boek ‘het slimme onbewuste’ van de Nijmeegse psycholoog Ap Dijksterhuis. Een boek dat je leert wat voor invloed je onbewuste op je leven heeft.

Belangrijkste levensles?
Als je het even niet meer weet, bedenk dan, iedereen doet eigenlijk ook maar wat!

Wat doe je naast je werk?
Ik vind het leuk om te squashen, tennissen en padellen. Daarnaast ben ik van plan om binnenkort piano les te gaan nemen en vind ik het leuk om (bord)spelletjes te doen, van een potje kaarten tot Codenames tot Kolonisten van Catan. You name it, I play it 😉
Ook besteed ik wekelijks wat vrije tijd aan het bijwerken van m’n Spotify afspeellijsten.

Heb je een verborgen talent?
Mijn verborgen talent is dat ik bijna altijd moet niezen na een kauwgompje.

Welk gerecht kook je het liefst?
Rode curry!

Welk liedje zing je hardop mee?
Dit verschilt eigenlijk per maand. Ik kan urenlang luisteren naar piano muziek, bijvoorbeeld van Ludovico Einaudi en ik heb net Sofiane Pamart ontdekt (aanrader). Op een ander moment luister ik graag naar (de rustige kant van) techno, bijvoorbeeld Bicep, Worakls en NTO.
Nu je hier toch bent en dit leest, de afspeellijst ‘SZ: Techno Soft’ op Spotify schijnt een heerlijk lijstje te zijn heb ik van horen zeggen…

Wat wilde je later worden?
Sportjournalist, maar uiteindelijk leek me dat toch wat te specifiek om mee te beginnen. Wel vind ik het nog steeds leuk om veel verschillende sporten te volgen.

Een kop koffie drink je met?
Lionel Messi, omdat het de beste voetballer aller tijden is.

Wat tovert een glimlach op jouw gezicht?
Verschillende dingen wel. De voorpret van het voorbereiden van een mooie reis naar het buitenland bijvoorbeeld, of de ontdekking van een lekker nummertje voor één van m’n Spotify afspeellijsten. Ook tovert de schattige 2-jarige tweeling van m’n zus een glimlach op m’n gezicht.

“Iedereen doet ook maar wat!”